Події
19 січня 2016
Порошенко звільнив скандального суддю Кірєєва
Петро Порошенко звільнив із посад чотирьох суддів, зокрема, Родіона Кірєєва.
news-image

Про це повідомляє прес-служба президента, пише «Є!».

Під час розгляду кримінальної справи проти Юлії Тимошенко Кірєєв "безпідставно змінив запобіжний захід з підписки про невиїзд на тримання під вартою", сказано в прес-релізі із посиланням на висновок Вищої ради юстиції.

Також звільнено суддю із Харкова Олену Васильєву. За її рішеннями було притягнуто до відповідальності двох учасників протесту, що відбувся 19 лютого 2014 року у Харкові.

Віталія Літвінова звільнено з посади судді Оболонського районного суду міста Києва за необґрунтоване рішення щодо активіста Євромайдану у січні 2014 року, - повідомляє прес-служба.

Ще один звільнений - суддя із Луганська Олексій Золотарьов, який у лютому "прийняв чотири неправові рішення щодо права власності на трубопроводи", які лежать на Луганщині.

Із пропозиціями про звільнення суддів до президента звернулася Вища рада юстиції за підсумками перевірок. Їх проводили відповідно до закону "Про відновлення довіри до судової влади в Україні".

На початку квітня 2014 року ГПУ відкрила кримінальне провадження проти судді Кірєєва за винесення неправосудного вироку. Влітку 2014 року його оголосили в розшук.

Читайте також: Вища рада юстиції звільнила 276 кримських суддів