Світ
21 січня 2016
Великобританія зажадала від Росії відповіді на питання щодо вбивства Литвиненка
Злочин назвали порушенням міжнародного права.
news-image

Влада Великобританії зажадала від Росії відповіді на питання доповіді у справі про отруєння колишнього офіцера ФСБ Олександра Литвиненка. Лондон вимагає, щоб РФ "дала звіт про дії російських служб безпеки" та "обіцяла, що подібний злочин не повториться", заявив міністр у справах Європи Девід Лідінгтон на зустрічі з послом Росії в Лондоні Олександром Яковенком, передає The Guardian.

Міністр висловив "глибоку заклопотаність" висновками доповіді, заявивши, що можлива причетність російської держави до вбивства демонструє "кричуще нехтування до закону", а також змушує турбуватися за безпеку громадян Великобританії. Міністр заявив, що висновки розслідування підірвуть довіру до Росії і завдадуть шкоди репутації країни в світі.

Лідінгтон також зажадав, щоб Росія співпрацювала зі слідством і гарантувала, що винні понесуть покарання. Міністр назвав неприйнятним ігнорування Москвою вимоги про екстрадицію Лугового.

Міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що вбивство було "кричущим і неприйнятним" порушенням міжнародного права.