Події
22 січня 2016
США розпочне сухопутну операцію в Іраку і Сирії
Антитерористична коаліція на чолі з США почне сухопутну операцію проти «Ісламської держави» на території Сирії та Іраку.
news-image

Про це в п'ятницю, 22 січня, повідомляє міністр оборони США Ештон Картер у своїй статті на Politico, пише «Є!».

Військові 101 повітряно-десантної дивізії скоро висадяться в Іраку для того, щоб почати операцію проти терористичної організації «Ісламська держава», написав Картер.

Вони прибудуть туди з підтримкою американського народу і зброєю для того, щоб виконати план по знищенню варварської організації, яким я особисто поділився з ними минулого тижня, - повідомив міністр оборони США.

Він зазначив, що США та їхні партнери по коаліції надали «безпрецедентний тиск» на ІГ, зуміли відвоювати захоплені терористами території і вбили їх ключових лідерів.

Ми прискорюємо процес боротьби з тероризмом, і так повинен зробити кожен їх наших партнерів по коаліції надійти також, - додав Картер.

Раніше повідомлялося, що США направили до Сирії 50 членів спецназу.

Нагадаємо, США почали надавати підтримку сирійської опозиції з початку громадянської війни в Сирії в 2011 році. У вересні 2014 року палата представників США дала дозвіл адміністрації президента Барака Обами на поставку зброї сирійської опозиції для боротьби з «Ісламським державою».

10 вересня 2014 Барак Обама заявив, що авіація США проводитиме авіанальоти в Сирії без схвалення Конгресу. У вересні 2014 року Військово-повітряні сили США почали бомбардування по позиціях «Ісламської держави».

Читайте також: США розбомбили військовий завод ІДІЛ та бензовози терористів