Політика
26 січня 2016
Юрій Луценко повідомив, коли Уряд відзвітує перед Парламентом
За словами нардепа, у випадку, якщо Уряд не відзвітує вчасно, то Закон передбачає можливість підняти в Парламенті питання про відповідальність Кабміну.
news-image

Чинне українське законодавство передбачає обов'язковий звіт Уряду перед Парламентом по закінченні календарного року через 45 днів. Про це повідомив у кулуарах журналістам голова депутатської фракції ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" Юрій Луценко, передає кореспондент «Є!»

Крім того, за 15 днів до звіту Уряд має подати інформаційні матеріали щодо звіту народним депутатам.

"Від імені фракції БПП я оголосив вимогу щодо звіту Уряду згідно чинного законодавства, що має відбутися не пізніше 5 лютого. Цю ідею підтримали інші фракції. Уряд не дав жодної відповіді на нашу вимогу. Сьогодні, коли відновилася робота Парламенту, ми разом з Батьківщиною зберемо всіх керівників фракцій і підготуємо звернення до Уряду з вимогою виконати закон та відзвітувати про роботу у 2015 році"


За словами Луценка, фракція БПП найбільше цінує не слова, а результат, а результатом минулого року була "важка, але необхідна співпраця з Урядом".

"Ми прийняли зміни до податків, бюджет, що є основою для стабільності та відновлення економічного росту. Ми просто хочемо відокремити чорних і білих овець у стаді Кабміну. Хто може і далі виконувати покладені на них функції по виконанню коаліційної угоди - залишиться працювати. Хто виявився нездатним працювати, або хто самостійно написав заяву про відставку - має піти. Але це повинно робитися не кулуарно, не в угоду партийним амбициям, а виключно для створення працездатного кабінету міністрів України"

Як зазначив Юрій Луценко, у випадку, якщо Уряд не відзвітує вчасно, то Закон передбачає можливість підняти в Парламенті питання про відповідальність Уряду за ініціативою щонайменше 150 депутатів.


"Я сподіваюсь, що до цього не дійде", - додав він.