Світ
2 лютого 2016
16-річний хокеїст помер від травм, отриманих під час матчу
Шайба потрапила хлопцю в шию й пошкодила сонну артерію.
news-image

Капітан російського юніорського хокейного клубу "Металург" з Новокузнецька Олександр Орєхов 2 лютого помер у віці 16 років від травм, отриманих під час матчу, повідомляють російські ЗМІ, пише «Є!».

"Новокузнецький хокейний клуб" Металург ", спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву Новокузнецька висловлюють глибокі співчуття рідним, близьким, товаришам по команді у зв'язку з відходом з життя нападника юніорського складу команди" Металург "Олександра Орєхова. Ми сумуємо разом з вами", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті команди КХЛ.

Керівництво клубу, а також адміністрація міста і Кемеровського краю пообіцяли надати всю необхідну допомогу родині хокеїста.

Спортсмен отримав важку травму 14 січня в матчі юніорської хокейної ліги з "Сибіром" із Новосибірська. За кілька секунд до закінчення другого періоду шайба потрапила хлопцю в шию й пошкодила сонну артерію і один з хребців. Орєхов знепритомнів після удару.

Гру миттєво завершили, проте бригада швидкої допомоги, яка чергувала на матчі, за словами батьків юних хокеїстів, виявилася не готова до такого розвитку подій. У їх розпорядженні не було ніякого обладнання для купірування наслідків такого роду травм.

У лікарні лікарі констатували пошкодження шийного хребця, і з дня надходження спортсмен перебував у реанімації в медикаментозній комі.

Олександр Орєхов за підсумками минулого сезону був визнаний одним з кращих хокеїстів свого віку Сибіру - Далекого Сходу, а також одним з найбільш перспективних вихованців школи "Металурга".