Війна
6 лютого 2016
Ситуація у зоні АТО щоденно загострюється
За останні дні рекордно зросла кількість обстрілів з боку бойовиків.
news-image

Кількість обстрілів проросійськими збройними формуваннями у зоні АТО суттєво зросла в останні дні. Така справді рекордна кількість обстрілів була зафіксована у серпні минулого року. Про це повідомили 6 лютого на ранковій зведеній прес-конференції прес- штабу АТО, повідомляє «Є!» з посиланням на Donbass.ua.

У епіцентрі вогню цими днями опинилась Донецька область, на Луганщині більш-менш тихо. За минулу добу, за інформацією прес-штабу АТО, бойовики обстрілювали українські позиції 84 рази. За останні півроку це рекорд. Військові прогнозують, що цей напрямок обстрілюється, щоб відволікти увагу від іншого стратегічного об'єкту, на якому слід очікувати прорив.

"Противник перекидає бронетехніку в Горлівку і Донецьк. Танки, гаубиці, БТРи, беемпе, вантажівки з солдатами. Через Шахтарськ, Єнакієве, Макіївку. Десятки одиниць. Може, щось затіває", - переконаний відомий волонтер, один з активістів повітряної розвідки Юрій Касьянов.

Волонтер, керівник благодійного фонду "Світ і Ко" Мирослав Гай, а також волонтер Родін Шовкошитний також запевняють, що супротивник вірогідно накопичує сили для прориву.

Представник України в Тристоронньої контактній групі перемовників з Донбасом, екс-президент України Леонід Кучма значно захвилювався у зв'язку зі збільшенням кількості обстрілів.  Він ініціює наступного тижня зустріч у Мінську, щоб переконати, що бойовики самопроголошених республік порушують умови Мінських домовленостей.