Події
8 лютого 2016
Дмитро Кисельов обізвав телеканал ВВС "смітником"
Одіозного російського пропагандиста довів до сказу фільм ВВС "Третя світова війна: Всередині War Room".
news-image

Російський телеведучий Дмитро Кисельов назвав британську мовну корпорацію BBC смітником, повідомляє «Є!».

Про це він заявив під час недільного випуску передачі "Вести недели" на телеканалі "Росія 1", коментуючи фільм "Третя світова війна" (WW3: Всередині War Room) про уявний конфлікт Росії і НАТО в Прибалтиці.

Фільм був показаний на телеканалі BBC Two 3 лютого.

В кінці 80-х - початку 90-х я, як і багато моїх колег, вважав журналістський стандарт BBC еталонним, на нього тоді і рівнялися. Втрата ілюзій відбувалася поступово і через внутрішній опір. І тепер уже без варіантів - BBC просто смітник, спалили себе, внутрішній стандарт - бруд, - заявив Кисельов.

Він також звинуватив BBC у "прямій підробці" - у фільмі телекомпанії саме російські війська є ініціаторами воєнних дій під час грузинської кампанії.

Вони весь час обговорюють Путіна і намагаються моделювати його" хижацький "апетит", - заявив Кисельов про героїв фільму.

Нагадаємо, телепроект BBC представляє "чисто гіпотетичну, вигадану ситуацію", підкреслює в рецензії "Російська Служба Бі-бі-сі". За сюжетом в російськомовній провінції Латгалія на сході Латвії починаються заворушення і місцевий мер проголошує референдум про широку автономію. Проникаючі з Росії люди в формі без розпізнавальних знаків допомагають сепаратистам встановити контроль над Даугавпілс та іншими містами. Лунають заклики до якогось Латгало-Російському союзу і проведення референдуму щодо визнання "Латгальськая народної Республіки".

Сам факт появи такого сценарію "викликав досить різку реакцію" в Росії і Латвії, відзначає "Російська Служба Бі-бі-сі".

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав фільми BBC "вельми неякісною продукцією" і сказав, що йому "шкода втрачати час на дешевки".

Посольство Росії в Латвії, в свою чергу, опублікувало на своїй сторінці в Facebook заяву глави дипмісії Олександра Вешнякова. У ньому він назвав стрічку провокацією, заявив про відсутність в Латвії проросійських сепаратистських організацій, а також підкреслив, що метою ВПС було включення "в інформаційну війну з демонізації Росії".

 

Читайте також: Британський телеканал показав фільм про "Третю світову війну" з Росією