Події
8 лютого 2016
Генпрокуратура "подарувала" Юрі Єнакієвському 200 тис. євро і зняття з міжнародного розшуку - нардеп
Юрій Іванющенко, олігарх і друг Януковича, більш відомий як Юра Єнакієвський, повернув 200 тисяч євро, які були заморожені ЄС. Також відомо, що його зняли з міжнародного розшуку.
news-image

Про це повідомив у Фейсбуці Голова правління Центру протидії корупції, нардеп Віталій Шабунін, передає «Є!»

Більш докладно він написав у своєму блозі в "Українській правді".

Шокін подарував Іванющенку 200 млн. євро, заморожених в ЄС, і зняття з міжнародного розшуку. Так закінчується історія Юри Янакієвського і його друзів, які залишили ідіотами 45 мільйону країну, - емоційно прокоментував такі дані Шабунін.

За його даними, генпрокуратура в особах Яреми і Шокіна домоглася закриття кримінального провадження щодо Іванющенка.

Юра Єнакієвський більше не підозрюваний. Щонайменше – українською владою. Його адвокати, командно зігравши з обома генпрокурами Порошенка – Яремою і Шокіним – домоглися через суд закриття кримінального провадження, в рамках якого Іванющенку уже було оголошено про підозру! - зазначив він.

Щодо грошей, то через відсутність кримінального процесу до Іванющенка зняти арешт на кошти не стане надскладним завданням.

За нашою інформацією, у Монако та Швейціарії загалом в Іванющенко та його родини було арештовано – близько 200 млн дол. Це – найбільша сума, яку ми реально мали шанси повернути в Україну. Коли кримінального процесу немає – арешт рахунків Юри Єнакієвського може успішно оскаржити навіть студент-правник. Іванющенко стане першим, з кого ЄС зніме санкції, якщо генпрокурор Шокін не передасть до суду обвинувальний акт Іванюшенку найближчим часом, - зауважує нардеп.

Шабунін впевнений, що така доля очікує й на інших "гаманців Януковича", які теж уникнуть покарання за нової влади.

Закриття справи проти Іванющенка не залишає сумнівів в тому, що вбивство проваджень проти клану Януковича – сплавнована, системна політика вже другого генпрокурора Порошенка. Навіть не сумнівайтеся, що аналогічна доля чекає найбільших гаманців Януковича – Курченка, Арбузова, Клюєва і Ко, - пише він.
Читайте також: Україна арештувала кошти Юри Єнакієвського в Швейцарії