Політика
8 лютого 2016
Україна має останній шанс, щоб вберегти свою свободу - Financial Times
Британська газета закликає усю проєвропейську еліту України "відмовитися від жадібності та бажання заробити, а почати співпрацю".
news-image

Відставка міністра економічного розвитку та торгівлі Айвараса Абромавічуса оголила відсутність фундаментальних реформ в Україні, - пише сьогоднішній «Financial Times», передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Британська газета попереджає – Україна має останній шанс, щоб вберегти свою свободу.

«Financial Times» публікує інтерв’ю з колишнім міністром економічного розвитку і торгівлі України Айварасом Абромавічусом. Український політик литовського походження пояснює, що вдалося провести деякі технічні реформи, але його відставка повинна стати сигналом – «реформи слід продовжувати з новою прозорістю».

На переконання Абромавічуса, найкращим способом гарантії таких змін є уряд технократів, на чолі якого стала б народжена у США міністр фінансів Наталія Яресько.

Британська газета додає, що корисним стало б «весняне провітрювання» кабінетів, поглиблена коаліційна співпраця та опрацювання календаря реформ.

Дострокові вибори, однак, були б марнуванням грошей і часу, до того ж – немає гарантії, що після них був би створений уряд спеціалістів. Вибори б значно ускладнили впровадження мінських порозумінь, - припускає «Financial Times».

Тому газета закликає усю проєвропейську еліту України «відмовитися від жадібності та бажання заробити, а почати нарешті співпрацю, щоб створити громадянське суспільство, яке б дозволяло громадянам вільно розвиватися. Адже брак співпраці – на руку Росії, котра хоче втягнути Україну у свою зону впливу».

Читайте також: Стало відомо, що Путін подарував королю Бахрейна