Світ
11 лютого 2016
Шведський головнокомандувач розповів про щоденні кібератаки з боку Росії
Мікаель Бюден вважає, що російська агресивна поведінка може призвести до непередбачуваної кризи.
news-image

Головнокомандувач Збройними силами Швеції Мікаель Бюден заявив в інтерв'ю газеті "Сюдсвенска дагбладет", що Росія щодня  влаштовує кібератаки та інформаційні операції проти Швеції, передає  «Є!» із посиланням на Радіо Швеція.

Це комплексна гібридна війна з метою посіяти невпевненість. Ми відстежуємо російські дії, для цього є підстави, - сказав головнокомандувач.

Він зазначив, що число кібератак проти Швеції і шведських інтересів, різко зросла останнім часом. Нападники намагаються впроваджувати коди-шкідники в комп'ютери збройних сил і промисловості, викрадаючи з їх допомогою інформацію з цих систем або для розсилки фальшивих повідомлень від чужого імені.

Проте, Мікаель Бюден не згоден зі словами генерала армії Андерса Бренрстрёма про те, що «Швеція може вступити у війну через кілька років»

Я б уникав таких виразів, але загальна загроза нині зовсім іншого порядку ніж раніше. Прямої і безпосередньої військової загрози нападу проти нашої країни немає. Те, що ми бачимо, це комплексні гібридні військові дії, в яких намагаються використовувати наші слабкі місця, де на нас нападають не тільки військовими засобами, але використовуючи і інші інструменти , - сказав головнокомандувач.

Мікаель Бюден не вірить, що Росія планує вторгнення до Швеції. Але вважає, що російська агресивна поведінка може призвести до непередбачуваної кризи.

Читайте також: Посол України у Хорватії на сайті хорватської газети пояснив Послу РФ, чому він не прийде до нього на свято