Війна
18 лютого 2016
Бойовики обстріляли Зайцеве з «Гвоздик» - ІС
Російсько-терористичні війська на Донбасі в ході обстрілів стали активно застосовувати артилерію.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на дані групи "Інформаційний спротив", практично повсюдно бойовиками активно застосовується стрілецьке озброєння, гранатомети, ПТРК, ЗУ-23-2.

Найбільша ескалація спостерігається в зоні від Мар'їнки до Зайцеве - весь західний і північно-західний кут зони АТО.

За даними ІС, у районі Донецька противник активно застосовував міномети і бронетехніку (в районі Старомихайлівці по позиціях в районі Красногоровки вівся вогонь силами 2-х од. БМП). В районі західної окраїни Спартака терористи обладнали замасковані позиції для протитанкових ракетних комплексів (ПТРК). Протягом доби з цих позицій зафіксовано 2 пуски по опорному пункту на південний схід від Опитного. Ще один пуск ПТРК зафіксовано з боку ДАП-а по позиціях сил АТО південніше Опитного.

З позицій в лісопосадці на північний схід від Микитівки вело вогонь підрозділ (3 одиниці) 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» бойовиків. Вогонь вівся по північній частині Зайцеве (випущено до 25 снарядів) і на північ від Жованкі (в сторону селища Бахмутка).

Після артобстрілу бойовики застосували 120-мм і 82-мм міномети, а також кулемети і АГС-17 з боку західної окраїни Гольмівському, зафіксовані попадання по житловому сектору.

Читайте також: Бойовики пішли у наступ під Гнутовим