Політика
19 лютого 2016
Стало відомо, чому Генпрокуратура не буде розслідувати злочини Майдану
Уряд, наголошує нардеп Борислав Береза, не створив бюро, яке повинно займатися розслідуванням терору під час Революції Гідності.
news-image

Позафракційний народний депутат Борислав Береза зробив гучну заяву, у якій звинуватив Кабмін у недбалості, у зв'язку з чим злочинні дії колишньої влади Генпрокуратура не матиме змоги розслідувати. Про це він написав у Fаcebook, передає «Є!».

Причина полягає в тому, що Кабмін не виконав законопроект та не створив Державне бюро розслідувань , яке мало б повноваження для розслідування справ Майдану. Інші структури, згідно закону, таких повноважень не мають.

"Бюро не створено, Генпрокуратура не матиме повноважень займатися цим і буде зобов'язана закрити справи. А це, в свою чергу, забезпечує можливість зняття санкцій проти Януковича і всіх фігурантів Сім'ї. Причина? На підставі відсутності слідчих дій щодо персон, які знаходяться під санкціями. І Азаровські-януковічеські адвокати вже працюють в Європі над цією апеляцією", - написав Береза.

Береза зауважив, що йдеться про закон № 794-VIII від 12.11.2015. І тепер для його виконання та створення структури для розслідування резонансних справ дворічної давнини необхідно скликати позачергове засідання Верховної Ради, зауважив нардеп.

"Найцікавіше, що про це вже попереджав протягом двох тижнів начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк. Але його слухали, але не чули. Подивимося, чи почують зараз і мене. У вівторок необхідно збирати ВРУ", - резюмував Береза.