Суспільство
20 лютого 2016
У Росії засудили жінку за проукраїнські лайки та репости у соцмережах (відео)
Катерина Вологженінова отримала 1 рік виправних робіт.
news-image

Залізничний районний суд Єкатеринбурга виніс вирок 46-річній місцевій жительці Катерині Вологженіновой, котру звинуватили у екстремізмі на розповсюдження у соцмережах інформації проукраїнського змісту, повідомляє "Радіо Свобода", пише «Є!».

Матір-одиначка отримала 1 рік виправних робіт за лайки та репости у мережі "Вконтактє". Суд ухвалив рішення також конфіскувати її комп'ютер, ноутбук, "мишку" та зарядний пристрій.

Даний судовий процес викликав резонанс у Росії, тому жінку на суд прийшли підтримати однодумці, а також представники дипмісій - генконсул Німеччини в Єкатеринбурзі Йозеф Людвіг і генконсул Франції Ерік Мійє.

"На підставі того, що я чув з матеріалів справи, можу сказати, що не бачу тут якихось закликів до екстремізму. Висловлювати свою думку - це право кожного громадянина - Франції або Росії ", - сказав Мійє.

Захист зазначив, що Вологженіновой було зроблено 127 записів, у неї було всього 4 передплатника і 20 підписок. Але доступ до сторінці не був обмежений, що стало одним з ключових аргументів для слідства, яке вели співробітники свердловського управління ФСБ.

 Жінку обурило те, що у неї конфіскували техніку, оскільки купувала вона її у кредит.