Світ
23 лютого 2016
Сім'я американки, померлої від раку, відсудила у Johnson & Johnson велику суму
Журі присяжних визнало компанію винною в шахрайстві і приховуванні інформації про те, що його продукція може завдати непоправної шкоди здоров'ю.
news-image

Суд в штаті Міссурі зобов'язав великого виробника косметичних товарів Johnson & Johnson виплатити $ 72 млн родичам жінки, яка померла від раку, що розвинувся у неї в результаті використання продукції цієї компанії. Відповідне рішення оголосило журі присяжних у місті Сент-Луїс, повідомляє «Є!» з посиланням на ТАСС.

Позов проти Johnson & Johnson подала сім'я жительки Бірмінгема (штат Алабама) Жаклін Фокс, яка померла від раку яєчників у жовтні 2015 року у віці 62 років. Родичі стверджували, що хвороба розвинулася у жінки після того, як вона протягом більше 35 років регулярно користувалася продукцією американської компанії, в тому числі засобами для інтимної гігієни і дитячою присипкою.

У підсумку журі присяжних визнало конгломерат винним в шахрайстві і приховуванні інформації про те, що його продукція може завдати непоправної шкоди здоров'ю. В Johnson & Johnson заявили, що розчаровані вердиктом, проте не уточнили, чи буде компанія оскаржувати рішення суду.