Події
29 лютого 2016
Заступник голови Нацполіції побудував шикарний будиночок під Києвом (ВІДЕО)
Заступник Начальника Національної поліції Олексій Руденко має будинок на 430 кв.м. у закритому дачному містечку на березі озера Стара Десна в селі Пухівка (Броварський р-н).
news-image

Як пвідомляє «Є!» з посиланням на "Наші гроші", разом з ним тут будує дачі ще низка чинних та колишніх співробітників правоохоронних органів.

Відзначається, що будинок Руденко, площею 430 квадратних метрів, має три поверхи і спуск для човна.

Журналісти встановили, що практично весь період будівництва будинку працював в структурі МВС і не займався підприємництвом, як і його дружина і син.

Офіційна біографія чиновника свідчить, що до 2010 року Руденко працював в структурі МВС: в карному розшуку, після заступником начальника ГУМВС в Києві і начальником кримінальної міліції. У 2010 році він звільнився за власним бажанням, після чого оформив право власності на вказаний будинок. Тоді ж правоохоронець придбав новий позашляховик Audi Q7, а його син Тарас - Mercedes ML 250. У останній декларації син вказаний як інспектор на Київської міської митниці з річним доходом 28 тис грн.

Після Майдану Руденко повернувся в органи, очолив ГУБОЗ, у званні генерал-майора і був призначений заступником глави МВС Арсена Авакова.

У письмовій відповіді на запит журналістів чиновник заявив, що почав будувати будинок у 2005 році, а дохід його сім'ї під час служби в МВС був достатнім, щоб закінчити будівництво. Також, за словами генерала поліції, обидві машини були куплені з власних заощаджень за 300 тисяч гривень кожна.

 

Читайте також: Про корупцію на Закарпатті зняли мультфільм (відео)