Україна
6 березня 2016
Сотні людей у Києві вийшли висловити підтримку Надії Савченко (фото)
Міжнародну акцію підтримують люди у багатьох містах країни.
news-image

6 березня о 12:00 на Майдані Незалежності у Києві зібрався мітинг на підтримку ув'язненої у Росії української льотчиці Надії Савченко, котра у ростовському СІЗО розпочала сухе голодування. Фото опублікувало видання "Новое время", передає «Є!».

Дана акція має міжнародний характер, вона проходить під гаслом #FreeSavchenko. Люди у різних містах України та світу зібралися цього дня, щоб висловити підтримку мужній українській льотчиці та обурення діями російської судової системи.

На мітингу виступила Марія Іванівна Савченко, мама Надії. Вона наголосила, що вдалося зв'язатися з російськими правозахисниками, які сьогодні відвідали полонянку у СІЗО. За твердженням її мами, Надія почувається задовільно.

Марія Савченко подякувала тим, хто долучився до акції підтримки, а також докладає зусиль для звільнення її дочки. Мітингувальників вразило, що літня жінка опікується й іншими бранцями російського режиму. Вона наголосила, що варто боротися й за їх звільнення.

На Майдані було анонсовано збір підписів для звернення до світової спільноти з проханням надати допомогу у звільненні Надії Савченко.