Події
9 березня 2016
Ірина Геращенко розкрила причини недопуску українських лікарів до Савченко
Раніше МЗС Росії пообіцяв допустити до української льотчиці, яка оголосила сухе голодування, бригаду українських медиків.
news-image

Про подробиці цієї ситуації нардеп Ірина Геращенко написала у Фейсбуці, передає «Є!».

Відразу, як МЗС РФ пообіцяв допустити медиків, було сформовано бригаду лікарів (в т.ч. враховуючи побажання і бачення родини Надіі) і три найкращі фахівці відправилися до РФ. Украінське МЗС відразу надало прізвища і відповідну ноту російському МЗС з проханням допуску конкретних людей, - повідомила вона.

Проте далі українська сторона, за словами депутата, зіткнулося з типовими для російського правосуддя порушеннями домовленостей і відвертим знущанням.

МЗС РФ надали дозвіл...відразу після того, як судилище зробило заяву, що вони йдуть в дорадчу кімнату, хоч прізвища лікарів в МЗС мали давно... І тепер "дипломати"- послідовники НКВС говорять, мовляв, ми ж, як і обіцяли, дали дозвіл, а тепер всі питання до суду... Ось така "російська рулетка", підла і цинічна. Зараз украінські дипломати б'ються за допуск лікарів - адже це було обіцяно і гарантовано - і родичів до Наді. І консула, - написала Геращенко.

Вона також закликала українських політиків в цій ситуаціі до об'єктивноі оцінки фактів і дій, замість "танцювати на цій драмі, звинувачуючи чомусь украінську владу, а не Путіна". 

Порошенко сказав правду, що до травня 2015 року Надія, як і ВСІ інші в'язні і заручники, мали були б бути звільнені . Бо цього вимагали мінські угоди. Під якими стоіть підпис Путіна. І також Меркель і Олланда. І згідно цих угод заручники мали бути звільнені відразу після припинення вогню і відведення техніки, тобто, до травня 2015! - пояснила Геращенко.

 Раніше Олег Ляшко заявив, що потрібно обміняти Надію Савченко на Порошенка.

Читайте також: У найближчі години до Надії Савченко виїде група українських лікарів, - нардеп