Політика
17 березня 2016
Вкрадені в українців гроші повинні бути повернуті до державного бюджету, - Ляшко
Радикальна партія закінчила консультації щодо законопроекту 4057
news-image

Радикальна партія завершила консультації щодо прийняття законопроекту, який дозволить повернути в Україну кошти Януковича. Про це повідомляє кореспондент «Є!».

Лідер партії Олег Ляшко зазначив, що члени його партії голосують за включення до порядку денного цього законопроекту, прийняття його в першому читанні і направлення до комітету для доопрацювання.

"У фракції "Радикальна партія" ключова позиція: вкрадені в українців гроші повинні бути повернуті до державного бюджету. Нічого ходити по кредити до міжнародного валютного фонду, коли у себе під носом крадуть, з власного бюджету, з власних громадян. Свої вернути не можемо кошти, які вкрали, а за кредитами ходимо до МВФ. Той же МВФ і інші наші міжнародні партнери вимагають боротьбі з корупцією. Так от повернення вкрадених бандою Януковича коштів - це реальна боротьба з корупцією. Ми розуміємо, чому частина депутатів у парламенті не підтримує цей закон. Тому що вони розуміють, що цей закон може стосуватися їх. Так, цей закон стосується не лише оточення Януковича і самого Януковича. Цей закон стосується кожного, хто, зловживаючи владою, краде народні кошти, привласнює їх, виводить в офшорні компанії, і хто збагачується на владі. І цей закон діятиме відносно державних чиновників, які обкрадають, перебуваючи на посаді, народ і державний бюджет. Тому я переконаний, що ми цей закон сьогодні проголосуємо у першому читанні, доопрацюємо, і невідкладно на наступному пленарному тижні приймемо. Це ключове питання..."