Київ
18 березня 2016
Чиновники «Київтранспарксервісу» крали з бюджету 1,5 млн гривень щомісяця, – Кличко
Чиновники КП "Київтранспарксервісу" привласнювали гроші від паркування машин.
news-image

Зовсім недавно стало відомо, що чиновники КП "Київтранспарксервісу" привласнювали гроші від паркування машин. 

На брифінгу, присвяченому цій справі, мер Києва розповів про боротьбу з корупцією в цій галузі, передає «Є!» з посиланням на КиевПравда.

З першого дня роботи нашої команди ми провели аудит всіх підприємств. Ми розкрили мільярдні збитки КП "Київтранспарксервісу" і на інших підприємствах. Всі чиновники задіяні в цих схемах, були звільнені з Адміністрації. Однак, боротьба з корупцією тільки починається і ми продовжуємо викривають злодіїв, - розповів міський голова.

Злочинці віддавали місту лише 40% зібраних коштів, в той час як 30% забирали керівники, а ще 30% осідали в руках контролерів. Щомісяця вони крали з бюджету 1,5 мільйона гривень.

Зараз податкова міліція розслідує діяльність КП "Київтранспарксервісу" за останні роки. Ми дуже сподіваємося, що ця справа, як і інші 70 справ, які розслідуються правоохоронцями - будуть доведені до кінця, а винні понесуть покарання, - зазначив мер Києва.

Віталій Кличко підкреслив, що й надалі буде боротися з розкраданням коштів за паркування автомобілів.

На даний момент КМДА чекає схвалення законопроекту «Про парковки», який зараз на розгляді в парламенті. Затвердження цього проекту дозволить отримати муніципальним службам Києва відповідні повноваження, необхідні для боротьби з хаотичним паркування автомобілів.

Читайте також: Кличко не дає згоди на підвищення комунальних тарифів для киян