Суспільство
24 березня 2016
Генпрокуратура офіційно звинуватила Плотницького у викраденні Савченко
Державна установа відправила до суду відповідний обвинувальний акт.
news-image

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України, пише «Є!».

За фактом захоплення та викрадення Надії Савченко Ігорем Плотницьким було затверджено та відправлено до суду обвинувальний акт.

Повідомляється, що згідно із досудовим розслідуванням, 51-річним Плотницьким у травні 2014 року було створене та очолене незаконне збройне угрупування. 17 червня того ж року підозрюваний, який згодом отримав звання міністра оборони так званої "ЛНР", віддав злочинний наказ щодо здійснення нападу на солдатів 24-го батальйону територіальної оборони "Айдар" ЗСУ.

Під час атаки терористи з бандитського угрупування "Зоря" захопили у полон Надію Савченко. Старший лейтенант ЗСУ була вивезена до Луганська. 

23 червня Надію Савченко було вивезено з будівлі обласного військового комісаріату, де вона незаконно утримувалась, на територію Росії. Зазначається, що Савченко була переправлена з озброєним супроводженням через кордон України незаконно та проти її власної волі.

Ігор Плотницький підозрюється у вчиненні кримінальних порушень, передбачених відповідними ч. 3 ст. 146, ч. 2 ст. 258 та ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.