Події
28 березня 2016
«Його вдарили по обличчю і били ногами» - у Харкові на мітингу за відставку Шокіна побилися активісти
У поліції пообіцяли прокоментувати інцидент пізніше.
news-image

У Харкові під час пікету за відставку генпрокурора Віктора Шокіна сталася бійка між активістами. Про це повідомляє місцеве видання Mediaport, передає «Є!».

У бійці постраждав представник громадської організації «Громадська варта» Дмитро Олійник.

Його вдарили по обличчю і били ногами по тілу, - розповіла кореспонденту «МедіаПорта» представник «Громадської варти» Тетяна Пасинок.
Сьогодні о 12.00 по всій Україні проходить всеукраїнська акція на підтримку реформ і на підтримку команди Давида Сакварелідзе (заступник Генерального прокурора України, прокурор Одеської області - ред.) Ми приєдналися до цієї акції. Вийшли з плакатами, в основному, це жінки, кілька десятків людей. В цей же час люди в чорній формі і в камуфляжі, що представилися «Сотнею Лева», почали кидатися на одного з активістів - Дмитра Олійника. Близько шести чоловік його оточили і почали бити ногами. Потім ці ж люди почали виривати у жінок плакати і розривати їх, - стверджує Тетяна.
У Дмитра Олійника обличчя розбите, під оком синець. Його відвезли в лікарню, - додала вона.

За словами представника «Сотні Лева» Андрія Шмитька, між учасниками акції стався приватний конфлікт.

Між собою є приватне нерозуміння через старі конфлікти. Під час громадських слухань в ККЗ «Україна» (в листопаді 2015 року - ред.), було прийнято рішення між громадськими організаціями, що ми стоїмо на охороні громадського порядку. Тоді сталося непорозуміння ( «Громадська варта» проривалася на сцену, «Сотня Лева» перешкоджала - ред.), І він (Олійник), при всіх, на всю Україну, «Сотню Лева» ображав. У мене з ним була зустріч, де він вибачився, але публічних вибачень не було. А тут хлопці не стерпіли, так вийшло, - розповів кореспонденту Андрій Шмитько.

Він також додав, що не схвалює таких дій.

Зараз керівник з питань з громадськістю виступає, просить вибачення за цей інцидент, який стався між патріотами, - зазначив Шмитько.

У відділі комунікації Головного управління поліції в Харківській області стверджують, що в поліцію надійшло повідомлення про бійку, зараз поліцейські розбираються, що сталося та пообіцяли прокоментувати інцидент пізніше.

Читайте також: Люди Шокіна намагаються усунути Горбатюка, - Лещенко