Політика
30 березня 2016
Ультиматум Тимошенко може призвести до припинення співпраці з МВФ
Виконання популістських вимог партії "Батьківщини" заради створення коаліції може призвести до припинення співпраці з Міжнародним валютним фондом.
news-image

Про це повідомила заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар під час спілкування з журналістами у ВР, передає кореспондент «Є!».

Юлія Тимошенко вимагає речі, які відповідають її програмі, її риториці... Вони працюють на її рейтинг. Але реальність є в тому, що це (виконання вимог - прим.ред.) означатиме припинення співпрацію з МВФ, - заявила вона.

Сюмар нагадала, до яких наслідків може призвести таке припинення співпраці. Проте, на її думку, оцінити всі ризики, пов'язані з вимогами Тимошенко, може лише майбутній прем'єр.

Тимошенко з Гройсманом багато вчора розмовляли за зачиненими дверима. Якщо він сприймає її вимоги і бачить, що може бути прем'єром після прийнятих законів про підвищення зарплат і пенсій, зниження тарифів, і в нього є ресурси для цього - то, напевно, можна домовлятися. Якщо ні - то це ті обєктивні причини, чому ці вимоги не співпадають з реальностю, - розповіла нардеп.

Вона знову підкреслила, що НФ готовий підтримати будь-якого кандидата, який зможе відповідати за складну ситуацію в країні.

 

Читайте також: «Народний фронт» просить у «БПП» назвати нарешті кандидата в Прем'єр-міністри