Україна
7 квітня 2016
Огляд найголовніших подій
Найголовніші події країни - коротким рядком.
news-image

Президент України Петро Порошенко прокоментував попередні результати референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Порошенко нагадав, що справжня мета організаторів референдуму - це не Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом:

"Це атака на єдність Європи, атака на поширення європейських цінностей. Про це також свідчить і дискусія, яка була розгорнута напередодні референдуму"

Одночасно він підкреслив, що у цього референдуму, згідно з Конституцією і законодавством Нідерландів - виключно консультативний характер. Тепер слово за Урядом, Парламентом, політикумом Голландії.

"Упевнений, що стратегічно це подія - не завада на шляху України до Європи. Хочу відповідально заявити, що не дивлячись на це, Україна продовжить втілювати в життя Угоду про асоціацію, забезпечить створення поглибленої і всеосяжної зони вільної торгівлі з Євросоюзом, оскільки це - шлях до модернізації Української держави та зміцнення її незалежності. Підкреслюю - ми не звернемо зі шляху євроінтеграції. Україна, як і свободу, не зупинити ", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, раніше нідерландські ЗМІ оприлюднили попередні результати опитування виборців щодо їх голосування не референдумі - 61,1% проти асоціації з Україною, 38,1% - за, явка виборців - 32,2%.

МЗС України закликав РФ допустити до Савченко консулів і лікарів

Міністерство закордонних справ (МЗС) України закликає Росію допустити до української льотчиці Надії Савченко консулів, а також українських та європейських лікарів. Про це в ефірі "5 каналу" заявила речник міністерства Мар'яна Беца.

"Ми закликаємо Росію виконувати норми міжнародного права і міжнародні договори, ратифіковані Росією, а також законодавство Росії, яке передбачає надання консулам можливості відвідування своїх громадян. Ми вважаємо, що це умисне затягування процесу з російської сторони. Ще раз вимагаємо терміново надати необмежений доступ українських консулів , а також українських та європейських лікарів до Надії Савченко ", - заявила Беца.

Нагадаємо, вчора, 6 квітня, Надія Савченко почала сухе голодування.

Пропозиції щодо безвізового режиму з Україною будуть подані не пізніше квітня

В Європейській комісії кажуть, що пропозиції надати Україні безвізовий режим будуть зроблені в кінці цього місяця.

Таку думку висловив прес-секретар Єврокомісії Маргарітіс Шинаси в четвер у Брюсселі, відповідаючи на запитання, чи вплинуть результати референдуму в Нідерландах щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС на рішення Європейської комісії запропонувати надати Україні безвізовий режим.

"Президент Юнкер (Жан-Клод Юнкер, президент Єврокомісії,) в минулому місяці повідомив, що пропозиції будуть передані не пізніше цього місяця", - сказав він.

Як повідомлялося, 6 квітня в Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом.

Російські бойовики розкрадають майно з шахти на Луганщині

Окупаційні війська РФ продовжують знищувати інфраструктуру і промислові об'єкти на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУР Міноборони України.

За даними української розвідки, 4 квітня військовослужбовцями 4 окремої мотострілкової бригади (Алчевськ) 2 АК ВС РФ розпочато демонтаж та вивезення обладнання з шахти ім. Фрунзе (н. П. Ровеньки, Луганська обл.), працівники якої були звільнені напередодні.

Раніше повідомлялося, що бойовики демонтували і вивезли в Росію спеціальне обладнання з виготовлення мідного дроту для шахтного обладнання ВАТ "Донбаскабель" (м. Донецьк), а також пограбували Луганський тепловозобудівний завод (ПАТ "Луганськтепловоз").

Молодь «ЛНР» відзначила річницю штурму будівлі СБУ «російською пробіжкою»

У Перевальському районі відзначили другу річницю штурму будівлі облуправління СБУ в Луганську "російською пробіжкою".

“Асоціація молоді Луганщини Перевальського району спільно з адміністрацією Перевальського району напередодні Всесвітнього дня здоров'я провели "російську пробіжку", присвячену пам'ятній даті взяття під контроль будівлі СБУ в Луганську, - йдеться в повідомленні організаторів.

Учасники заходу пробігли від вивіски "Перевальськ" на в'їзді в місто до парку імені Воровського з гаслами "Перевальськ - російське місто!". Нагадаємо, 6 квітня 2014 року сепаратистські налаштовані активісти взяли штурмом будівлю управління СБУ в Луганській області.  Відтепер цей день у "ЛНР" вважається святковою датою.