Політика
10 квітня 2016
Порошенко знову прокоментував офшори
Він передав свій бізнес у довірчу власність.
news-image

Про це 10 квітня Петро Порошенко повідомив в інтерв'ю українським каналам, пише «Є!».

Президент України виразив вдячність журналістському консорціуму, яки нещодавно оприлюднили так звані "Панамські документи".

"Можу привітати це, бо саме для цих можливостей, в тому числі і в Україні, люди виходили на Революцію гідності. Українські журналісти також працювали в цьому консорціумі. Наголошую, що після цих подій, які відбулися, - фінансовий світ ніколи не буде таким як раніше", - заявив Порошенко.

Голова держави в той же час запевнив, що його позиції відрізняються від інших чиновників, чиї імена весь світ побачив в опублікованих документах компанії Mossack Fonseca, яка допомагала своїм клієнтам у створенні офшорів.

"Я публічно доручив своїм юридичним та фінансовим радникам забезпечити створення структури у координації із однією із найбільших інвестиційних структур світу для того, щоб забезпечити передачу в довірчу власність моїх активів. Зараз я вже маю можливість розкрити цю інформацію - це Rothschild. Це не просто управління. На сьогоднішній день я позбавлений будь-якої можливості впливу, отримання інформації. Це гарантовано кількасот річною історією будинку Rothschild", - сказав президент України.

Він також додав що компанія створювалась виключно з метою передачі в довірчу власність.