Події
11 квітня 2016
Король Саудівської Аравії викупив в Анкарі готель і орендував 500 автомобілів
Аль Сауд відомий тим, що свої закордонні візити проводить "на широку ногу".
news-image

У зв'язку з прибуттям до Анкари короля Саудівської Аравії Сальмана бен Абдель Азіза Аль Сауда його адміністрація орендувала 500 люксових автомобілів і повністю зарезервувала фешенебельний готель в столиці Туреччини. Як повідомляє телеканал HuberTurk, підземна парковка готелю виявилася мала для такого масштабного кортежу короля, передає «Є!»

Аль Сауд відомий тим, що свої закордонні візити проводить "на широку ногу" і через вимоги безпеки, і в зв'язку з бажанням побути насамоті. Новий п'ятизірковий готель, розташований в досить фешенебельному районі Анкари недалеко від резиденції президента і центрального офісу правлячої партії, протягом декількох днів буде обслуговувати тільки короля та його свиту. Викуплені всі номери, яких в готелі кілька сотень, і встановлено особливий пропускний режим.
Для правителя Саудівської Аравії в Туреччину доставлено кілька вантажівок з продовольством, білизною і навіть предметами гігієни.

Король буде жити на окремому поверсі в кращих номерах готелю, і обслуговувати його, як повідомляється, будуть люди з його ж свити.

Для роз'їздів по місту, організації зустрічей адміністрація Аль Сауда привезла як свій транспорт, так і орендувала в Туреччині близько 500 машин класу "люкс". В Анкарі, однак, стільки представницьких автомобілів і мікроавтобусів не виявилося. Тому додатково машини були доставлені зі Стамбула, Анталії та інших великих міст. Весь транспорт короля не зміг вміститися в багаторівневу підземну парковку готелю, біля нього в два ряди вишикувалася колона відполірованих машин чорного кольору, що розтягнулася на 200 метрів.
Туреччина в листопаді минулого року теж приймала Аль Сауда, який прибув до Антальї для участі в саміті G20. Тоді в саудівську делегацію увійшло близько тисячі чоловік. Підготовка до прибуття короля почалася за два місяці. Для нього і свити на два тижні був повністю викуплений готель "Мардан Палас", в якому близько 550 номерів. З Ер-Ріяда в Анталью доставили 16 вантажівок з продовольством, посудом, білизною і всім тим, до чого звикла королівська сім'я. Також на цей турецький курорт привезли і 65 автомашин Аль Сауда, зроблених відомим європейським виробником за спецзамовленням.

Читайте також: У одному з поселень Канади за добу 11 осіб спробували покінчити життя самогубством