Світ
12 квітня 2016
У Фінляндії відкликають ліцензії у лікарів з російським або радянським дипломом
Причиною є недоліки в кваліфікації лікарів. Зазвичай про проблеми повідомляють колеги.
news-image

У Фінляндії у 2013-2015 роках у двох десятків лікарів з російською або радянською освітою була обмежена або відкликана ліцензія, передає «Є!»

Наглядова служба в області охорони здоров'я Valvira пов'язує це з можливістю почати працювати в Фінляндії без підтвердження медичних знань і умінь тим, хто має право займатися лікарською діяльністю в іншій країні Євросоюзу. Зазвичай мова йде про лікарів, які приїхали з Естонії. Від них не вимагається навіть підтвердження знання мови.

З 632 працюючих в Фінляндії на підставі російського чи радянського диплома лікарів лише близько третини складали іспити на отримання ліцензії.

У базі даних медичного персоналу є близько трьохсот лікарів з російським або радянським дипломом без належної інформації про те, на якій підставі вони мають право займатися лікарською діяльністю в Фінляндії.

У Valvira це пояснюють тим, що мова йде про тих, хто приїхав до Фінляндії до 2014 року, коли почалося систематичне внесення відповідних даних до реєстру. Подібна практика була розпочата після скандалу з лже-лікарем з підробленим російським дипломом.

У Valvira відзначають, що служба ретельно перевіряла кожен випадок і знає, на яких підставах було видано рішення.

Зазвичай інформація про недоліки у професіоналізмі лікарів надходить у Valvira від їхніх колег.

Читайте також: Вигнання диявола не є таким, як у кіно: у Римі відбулась конференція, присвячена екзорцизму