Політика
13 квітня 2016
Гройсман домовився з «Народним фронтом», але був «план Б», - Лещенко
Альтернативою Володимиру Гройсману на посаду прем'єр-міністра називали Юрія Луценка, Павла Клімкіна і Степана Кубіва.
news-image

Про це розповів нардеп від БПП Сергій Лещенко кореспондентові «Є!» в кулуарах ВР.

Він зазначив, що Володимир Гройсман вибудував з "Народним фронтом" такі домовленості, що фракція не буде підтримувати інших кандидатів, яких може внести БПП. 

Він підтвердив чутки про "план Б", який включав інші кандидатури на посаду прем'єра, серед яких значилися Юрій Луценко, Павло Клімкін і Степан Кубів. Цей план був одним із способів впливу на Гройсмана.

Було багато варіантів, коли на шантаж Гройсмана намагалися його шантажувати у відповідь. Але Гройсман був спокійним, тому що в нього була домовленість з НФ. Він грав у свою прагматичну гру, - розповів Лещенко.

Він також підтвердив, що є нові домовленості в результаті нічних переговорів щодо Степана Кубіва, який може стати першим віце-прем'єром в новому уряді. .

Домовленість буде досягнута за півгодини до голосування. оскільки сьогодні голосування не буде, а буде завтра, то попереду є ще ніч. Принаймні до завтрашнього ранку про якусь фіналізацію домовленостей говорити рано, - підкреслив нардеп.

Проте  в "Народному фронті" повідомляють про затвердження сьогодні коаліції і подання на розгляд президенту кандидатури нового прем'єр-міністра.

Читайте також: Гройсман хоче привести до Кабміну свою вінницьку команду, - нардеп