Події
14 квітня 2016
Росія віддасть Україні політв'язнів тільки через півроку
Процес передачі Україні засуджених у Росії українців може зайняти півроку і здійснюватиметься на підставі рішень судів тих регіонів, де вони перебувають.
news-image
Про це повідомляє російський Мін'юст у відповідь на запит Інтерфакс-Україна, передає «Є!».

Для здійснення цієї процедури український суд, відповідно до Конвенції Ради Європи 1983 року про передачу засуджених осіб, повинен підтвердити свою згоду з вироками.

Потім український суд повинен буде перетворити вироки російських судів в свої рішення, замінюючи призначене в РФ покарання покаранням, передбаченим законами України за вчинення такого ж злочину.

Всі ці документи направляються через Мін'юст і ФСВП Росії в суди за місцем відбування покарання засуджених для остаточного вирішення питання про їх видачу Україні.

Також видання з посиланням на джерело, відзначає, що всі ці процедури можуть зайняти близько півроку, а безпосередньо процес видачі засуджених, можливо, відбудеться восени цього року.

Раніше, Мін'юст України розпочав переговори про повернення з Росії на батьківщину чотирьох українських політв’язнів - Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенка.