Світ
15 квітня 2016
Всесвітнє антидопінгове агентство анулювало акредитацію для Росії
Вона висунула звинувачення щодо ряду офіційних осіб і спортсменів.
news-image

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) оголосило про своє рішення анулювати акредитацію Московської антидопінгової лабораторії через її невідповідність Міжнародному стандарту для лабораторій (ISL) і пов'язаних з ним технічним документам. Відповідну заяву було опубліковано на офіційному сайті організації, повідомляє «Є!».

"Анулювання ліцензії набирає чинності негайно. Рішення було прийнято виконавчим комітетом WADA після ретельного аналізу стану лабораторії незалежним дисциплінарним комітетом WADA", - йдеться в тексті повідомлення.

В організації також пояснили, що анулювання акредитації означає, що на лабораторію продовжує діяти заборона на взяття аналізів, допінг-проб і будь-якого контролю від імені WADA або будь-якого іншого авторизованого органу тестування.

Нагадаємо, незалежна комісія WADA 9 листопада минулого року опублікувала підсумки розслідування діяльності Всеросійської федерації легкої атлетики, московської антидопінгової лабораторії, Російського антидопінгового агентства і Мінспорту РФ. Вона висунула звинувачення щодо ряду офіційних осіб і спортсменів.

Незабаром після цього московська антидопінгова лабораторія оголосила про повне припинення діяльності, її викрили у невідповідності кодексу WADA, діяльність агентства була тимчасово припинена.

Як відомо, з 1 січня в світі спорту розгорівся скандал, коли з'ясувалося, що з 2016 року в список заборонених препаратів був включений мельдоній, який вживали, в тому числі, і майже всі російські атлети.