Світ
16 квітня 2016
Кількість жертв низки землетрусів у Японії зростає
Місцева влада повідомляє про понад 40 загиблих.
news-image

Число жертв двох землетрусів на острові Кюсю в Японії перевищило 40 осіб, повідомляє Reuters з посиланням на регіональну владу, пише «Є!».

Рятувальні роботи і розбір завалів тривають, і цифри кількості постраждалих можуть переглядатися.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 7,3, який стався в ніч на 16 квітня, продовжив серію поштовхів, що стрясала острів напередодні. Сейсмологи не виключають можливості нових підземних поштовхів.

За даними місцевої влади, від землетрусу вранці в суботу загинули 25 осіб. Він є більш потужним, ніж попередній (його магнітуда становила 6,5), жертвами якого стали понад 10 осіб. 

В результаті останнього землетрусу обрушилися деякі будівлі, під завалами можуть знаходитися люди. Рятувальна операція триває. Місцева влада повідомляє про пожежі, відімкнення енергії, зруйновану інфраструктуру. Жителів з населених пунктів біля однієї з великих дамб евакуювали, побоюючись її прориву.

Синоптики прогнозують в найближчі дні сильні дощі, які можуть викликати зсуви і привести до подальшого руйнування конструкцій, пошкоджених через землетрус.

Як було відомо, посольство України в Японії підтвердило факт перебування українців у місті Кумамото. За інформацією, серед українців немає постраждалих та загиблих.