Події
18 квітня 2016
У Росії пропонують ввести кримінальну відповідальність за заперечення результатів "кримського референдуму
У РФ пропонують заборонити критику "кримського референдуму".
news-image

Голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін пропонує ввести кримінальну відповідальність за заперечення результатів "Кримського референдуму" 2014 року. Про це він написав у своїй статті російському виданню "Коммерсант", передає «Є!»

Бастрикін зробив таку пропозицію в контексті викладу "методів боротьби з екстремізмом в Росії".

У Криму робляться спроби сформувати антиросійські настрої, шляхом фальсифікації відомостей про історичні факти і спотворення трактування сучасних подій поставити під сумнів результати референдуму про приєднання Криму до Російської Федерації, - пише він.
З урахуванням місця цього акту в системі ієрархії ціннісних орієнтацій російської держави і суспільства, безумовно, необхідна його особливий правовий захист, в тому числі засобами кримінально-правового впливу, - додав він.

У той же час Бастрикін зазначає, що "встановлення кримінальної відповідальності за заперечення або фальсифікацію мають особливе значення для держави і суспільства історичних подій є поширеною практикою".

З урахуванням викладеного представляється необхідним доповнити поняття екстремістської діяльності, що міститься в федеральному законі "Про протидію екстремістській діяльності", таким проявом, як заперечення підсумків всенародного референдуму, - пише він.
Читайте також: У суді оголошується вирок Александрову та Єрофеєву