Україна
18 квітня 2016
Звільнений за «законом Савченко» згвалтував та вбив двох жінок
Співробітники карного розшуку затримали жителя Одеської області, який вночі з 15 на 16 квітня убив двох мешканок м.Ладижина.
news-image

Попередньо встановлено, що жінки були згвалтовані, але остаточно це встановить експертиза. Оперативники затримали підозрюваного через кілька годин після скоювання злочинів, передає «Є!», посилаючись на Головне управліня Нацполіції у Вінницькій області.

 25-річний зловмисник, який відбував 10-річне покарання у виправній колонії за скоєння аналогічного злочину, в кінці березня цього року був достроково звільнений за так званим "Закону Савченко".

Інформація про знайдену вбиту молоду жінку біля центральної районної лікарні м. Ладижина надійшла 16 квітня близько першої години ночі від місцевих жителів. Поліцейські одразу ж сповістили працівників автовокзалу та залізничників про подію та розшук зловмисника. За кілька хвилин після цього на спецлінію «102» зателефонували із залізничної станції та повідомили, що машиніст вантажного потягу під час руху побачив біля колії підозрілого закривавленого чоловіка.


Як розповів заступник начальника Національної поліції Вінниччини Олександр Глянько, через півгодини після надходження даної інформації працівники карного розшуку затримали зловмисника на залізничних коліях. Підозрюваний перебував у стані алкогольного сп’яніння. Побачивши поліцейських, він не чинив опору та зізнався у вбивстві жінки.


Зловмисник, який 8 років тому був засуджений до десятирічного ув’язнення за вчинення аналогічного злочину, відбував покарання на дільниці соціальної реабілітації, розташованої на одному з ладижинських підприємств.
Наприкінці березня ув’язнений був достроково звільнений від відбування покарання за так званим, «Законом Савченко». На цьому ж підприємстві він познайомився з 31-річною жителькою Ладижина, яка працювала там прибиральницею. Чоловік почав залицявся до жінки, яка була розлучена та виховувала 8-річну дочку. У ніч, коли сталась трагедія, потерпіла не дійшла до свого будинку близько 500 метрів. За попередніми даними, залицяльник накинувся на жінку та ймовірно зґвалтував. Коли вона почала чинити опір, зловмисник арматурою, що потрапила під руку, побив свою жертву до смерті та втік.

Поки правоохоронці з’ясовували усі обставини вбивства, на лінію «102» надійшло повідомлення про виявлення тіла ще однієї жінки. Випадковою жертвою вбивці стала 36-річна жителька Ладижина. Мертвою її виявив на своїй дачній ділянці місцевий житель.
Як з’ясувалося, жінка пішла на дачу садити город, і додому не повернулась. Майже усю ніч її самотужки намагалися знайти рідні, але усі зусилля виявилися марними. Ранком чоловік зателефонував у поліцію, де почув сумну звістку про загибель двох жінок. Одна з вбитих була його дружина, з якою вони виховували двох дітей, віком 6 та 12 років.


Чому затриманий позбавив життя двох молодих жінок та залишив сиротами трьох неповнолітніх дітей, він пояснити не може.