Події
18 квітня 2016
Командир бойовиків висунув ультиматум керівництву «ДНР»
Причиною стало поміщення "на підвал" комендатурою "ДНР" іноземців-найманців.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на власне джерело в штабі АТЦ, ультиматум висунув нещодавно звільнений з-під варти командир батальйонної артилерійської групи (колишній окремий загін розвідувального управління "республіканської гвардії "ДНР" Дика дивізія "Октава") К.Ланчак з позивним "Хорват".

Бойовик в ультимативній формі вимагає від військового керівництва "ДНР" звільнити всіх іноземців-найманців з-під варти, або він звільняється сам разом з усім підконтрольним йому особовим складом батальйонної артилерії "ДНР". Перед цим "Хорват" був на прийомах у військового керівництва "ДНР" з цього питання, однак не отримав позитивного результату.

Причиною такого кроку "Хорвата" стало його затримання працівниками комендатури «ДНР», під час якого командира бойовиків обурило, що серед поміщених "на підвал" його підлеглих були іноземці, в тому числі росіяни, але їх тримали довше, ніж 48 годин, що є порушенням "законодавства ДНР". 

Крім того повідомляється, що серед цих бойовиків назріває бунт, бо "постраждалих", серед яких чимало громадян РФ, залишили на 30 діб перебування під вартою. 

Читайте також: Розворот назад: бойовики «ДНР» вирішили відмовитися від «Новоросії» та інтегруватись в Україну