Політика
19 квітня 2016
Юлії Тимошенко заважають «деофшоризувати» Україну
Лідер "Батьківщини" заявила, що її законопроекти саботують.
news-image

 Юлія Тимошенко під час брифінгу розповіла, який крок слід зробити, щоб підняти економіку України та наповнити бюджет. Про це повідомляє кореспондент «Є!».

"Це деофшоризація. ВИ знаєте, що міжнародні розслідування встановили безліч офшорів, які з України виводили гроші, в тому числі на найвищому правлячому українському рівні. І тому наша команда розробила два законопроекти, які повністю припиняють роботу офшорів з української сторони в будь-яких податкових гаванях. Ці два законопроекти внесені до Верховної Ради, вони мають велику підтримку як громадянського суспільства, так і професійних кіл. Як українських, так і міжнародних. Ці законопроекти повністю готові для розгляду і повністю готові до прийняття"

Юлія Тимошенко заявила, яка сума поповнить держбюджет щороку в разі прийняття даних законопроектів:

"Якщо ми їх приймаємо - то щорічно до державного бюджету в доходну частину буде додано 68 мільярдів гривень. Для порівняння я вас скажу: для того, щоб скасувати податок на пенсії, потрібно мільярд 900, а ці законопроекти можуть до бюджету додати 68 мільярдів"
"Сьогодні ми вимагаємо, щоб в середу профільний комітет податковий розглянув ці два закони, які спрямовані проти офшорів. І щоб ми в четвер мали можливість приймати в першому читанні ці законопроекти"

Лідер "Батьківщини" зазначила, що вже на теперішньому етапі зіштовхнулася із саботажем даної ініціативи: 

"Але сьогодні вже почався саботаж прийняття цих законів. По-перше, податковий комітет отримав доручення самих верхніх ешелонів влади України не розглядати ці законопроекти і по-суті покласти їх у шухляду для того, щоб вони там і померли. А по-друге, науково-експертна рада Верховної Ради так само відмовляється розглядати ці законопроекти і давати свої експертні висновки. Паралельно президент країни оголосив, що він хоче створити робочу групу по розробці законопроектів для деофшоризації. Скажіть мені, будь ласка, яка необхідність, якщо великим колом професійних людей розроблені законопроекти по деофшоризації, який зміст створювати робочу групу розробляти нові законопроекти? Зміст може бути лише одним. Для того, щоби відтягнути розгляд наших законів, для того, не приймати їх і щоби офшори продовжили працювати"

Та підсумувала, підкреслюючи, що не збирається опускати руки: 

"Я хочу дуже чітко заявити, що ми не спустимо руку з пульсу проходження цих законопроектів через комітети і через Верховну Раду. І ми будемо поіменно називати кожного депутата як в комітеті, так і у Верховній Раді, хто буде саботувати прийняття законів про деофшоризацію"