Події
22 квітня 2016
Порошенко призначив польського реформатора своїм представником у Кабміні
Президент Петро Порошенко призначив своїм представником у Кабінеті міністрів екс-віце-прем'єра Польщі Лешека Бальцеровича.
news-image

Як повідомляє прес-служба президента, відповідний указ Порошенко підписав сьогодні, передає «Є!».

«Один з архітекторів успішних польських реформ Лешек Бальцерович став представником президента в Кабінеті міністрів України», - йдеться в повідомленні.

Порошенко разом з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом провели зустріч з Бальцеровичем та Іваном Міклошем.

Створення єдиної Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні підтримано Європейським Союзом. В четвер Порошенко обговорював це питання з комісаром Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганессом Ганом, - повідомляють у прес-службі.

Бальцеровича, який працював віце-прем'єр-міністром і міністром фінансів Польщі в 1989-1991 та 1997-2000 роках і головою Національного банку Польщі у 2000-2007 роках, також призначено радником президента України та співголовою Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні.

Ще одним співголовою групи буде колишній віце-прем'єр-міністр та екс-міністр фінансів Словаччини Міклош, який водночас керуватиме групою радників прем'єр-міністра Гройсмана.

Читайте також: Міклош очолить групу експертів з реформ при Кабміні