Суспільство
22 квітня 2016
У Криму запропонували депутатам Ради з'їздити в село Nahui
Віце-прем'єр Криму відправляє нардепів у Перу.
news-image

Віце-прем'єр, міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму Дмитро Полонський відповів на ідею депутатів Верховної Ради України з'їздити на півострів з інспекцією, запропонувавши їм натомість відвідати перуанське село Nahui. Про це він в п'ятницю, 22 квітня, заявив в інтерв'ю «Ленте.ру», передає «Є!»

Я пропоную з'їздити цьому комітету в повному складі в перуанське село Nahui. Там, швидше за все, теж є проблеми зі свободою слова, оскільки слова цього комітету в селі просто-напросто ніхто ніколи не чув, що, очевидно, є серйозним порушенням прав її жителів! - сказав Полонський.

Разом з тим він уточнив, що назва розташованого в Перу села Nahui читається як Ньяуі. Населений пункт Nahui розташований в Перу в регіоні Куско поруч з однойменною горою.
Раніше стало відомо, що комітет Верховної Ради України з питань свободи слова має намір звернутися в ОБСЄ з пропозицією спільно з делегатами від Києва відвідати Крим для перевірки стану справ в сфері ЗМІ.
Члени комітету одноголосно підтримали відповідне рішення 21 квітня. Депутати послалися на інформацію деяких кримськотатарських працівників ЗМІ про те, що «кримчани все частіше відмовляються (...) співпрацювати з незалежними журналістами».
19 квітня прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила про порушення кримінальної справи стосовно журналіста видання «Крим. Реалії »(проект української служби« Радіо Свобода ») Миколи Семени "за заклики до сепаратизму". За її словами, кореспондент підготував і опублікував статтю, яка містить висловлювання, «спрямовані на порушення територіальної цілісності РФ, що не дозволено ні журналістам, ні будь-кому іншому». Поклонська уточнила, що публікація «виправдовує дії екстремістів і терористів».

Читайте також: «Депутати повинні жити так, як живе вся країна!» - в Опоблоці засуджують підвищення зарплат депутатам