Події
25 квітня 2016
На Київщині молодики напали на патрульного поліцейського та намагалися заволодіти його зброєю
Зловмисниками виявилися жителі Ірпінського та Бородянського районів, віком 19-25 років, деякі з них вже мали проблеми з законом.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУНП Київської області, уночі, 24 квітня, в смт. Гостомель під час затримання групи осіб, яких правоохоронці запідозрили у крадіжці будівельних матеріалів, молодики напали на працівника патрульного поліції і намагалися заволодіти табельною вогнепальною зброєю, передає «Є!»

О 2.30 годині на одній з центральних вулиць Гостомеля, під час патрулювання, екіпаж групи реагування патрульної поліції Ірпінського району помітив молодих людей, які штовхали вантажівку «Газель», у кузові якої знаходились 8 демонтованих металопластикових вікон з рештками будівельної «пінки» і дюбелями. На вимогу поліцейських пред’явити документи на вантаж, хлопці почали пояснювати, що нібито працюють на будівництві, а вікна перевозять з одного об’єкту на інший. Щоб впевнитися у показах, правоохоронці запропонували двом хлопцям проїхати з ними і показати, звідки будівельні матеріали. Юнаки плутались, вказуючи шлях, а потім розповіли, що знайшли вікна «просто» у лісі, - повідомили у відомстві.

Коли працівники поліції повернулись до вантажівки, автівки вже не було, а тільки залишились кілька молодиків. На пропозицію правоохоронців проїхати до відділу поліції, один з них накинувся на патрульного і намагався заволодіти зброю, двоє інших нападників тримали правоохоронцю руки.

Поліцейський, зорієнтувавшись, одразу вихопив пістолет з кобури, аби не дати молодикам заволодіти табельною вогнепальною зброєю, і намагався затримати молодчиків. Однак вони швидко зникли у невідомому напрямку.

За сигналом «Тривога» був піднятий особовий склад Ірпінського відділу поліції для затримання зловмисників. Вже о 6.30, на одній з вулиць смт. Гостомель, увагу правоохоронців привернула четвірка перехожих. Виявилось, що троє з них – «нічні» нападники, а четвертий – їхній товариш, у якого молодики пересиділи до ранку і, переодягнувшись, намагалися непримітно зникнути з селища. Порожню вантажівку «Газель» зловмисники залишили просто на вулиці, а вікна намагалися заховати, перекинувши через огорожу, на територію одного з домоволодінь Гостомеля, - йдеться в повідомленні прес-служби.

 

П’ятеро зловмисників затримано на підставі ст.208 КПК України і доставлено до Ірпінського відділу поліції. Ними виявилися жителі Ірпінського та Бородянського районів, віком 19-25 років, деякі з них вже мали проблеми з законом.   

Правоохоронці встановили, що вікна викрадені в Іванківському районі.

Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до шести років ув’язнення.