Україна
25 квітня 2016
Напередодні показу фільму про збитий МН-17 вибухнув скандал
Автор стрічки Майк Рудін відкидає усі звинувачення у неупередженості.
news-image

Британські журналісти анонсували вихід документального фільму "Секретні документи: Хто збив MH17?" на телеканалі BBC з нібито альтернативними варіантами пояснення справжніх причин трагедії. Автор картини Майк Рудін в інтерв'ю BBC пояснив, що насправді побачать телеглядачі 3 травня, в день прем'єри, повідомляє «Є!».

Зокрема йшлося про те, що серед ймовірних причин катастрофи автори наводять версії про український винищувач, який збив пасажирський літак, і бомбу від ЦРУ. Однак автор спростовує дані чутки.

"За уламками лайнера видно, що вплив був ззовні. Тобто все говорить про те, що це був вибух ракети зовні, а не пристрої на борту", - зізнається Рудін.

Журналісти також опублікували офіційну заяву телеканалу, в якому керівництво BBC звинуватило видання The Sunday Express, котре анонсувало вихід фільму, в неправильному викладі змісту стрічки.

Керівництво BBC наполягає, що фільм є неупередженим. За словами самого автора фільму, працюючи над картиною, знімальна група побувала на Україні, в Росії, Нідерландах і навіть в США. Велику частину часу, кілька тижнів, журналісти провели на Україні, де вони їздили на місце аварії, були в Донецьку і його околицях.

Рудін акцентував увагу на тому, що версія, згідно з якою пасажирський літак був збитий українським винищувачем Су-25, є вкрай малоймовірною.