Події
26 квітня 2016
У «ДНР» бойовики не можуть поділити гроші за порізані на металобрухт українські заводи
Глава окупаційної адміністрації Горлівки Станіслав Кім погрожує закрити всі пункти прийому металу в місті, намагаючись таким чином вплинути на Олександра Захарченка.
news-image

Кім вирішив поставить ультиматум власникам монополістської структури «Торговий дім Втормет», утвореної в окупованому Донецьку, передає «Є!» з посиланням на "Новости Донбасса".

Як повідомлялося раніше, на окупованій території угруповання «ДНР» створила так зване «державне підприємство» під назвою «Торговий дім Втормет». Дану структуру контролює сам ватажок «ДНР» Олександр Захарченко.

Раніше Кім заявив про те, що пункти з прийому металу підуть під контроль підприємства «Втормет». У свою чергу, так званий «мер» Горлівки хоче, щоб в «скарбниці» Горлівки також залишалися «податки» від збуту металобрухту. Члени «ДНР» акцентують увагу на тому, що «Втормет» діє в Горлівці, однак «зареєстрований» в Донецьку.

За даними журналіста Микити Синіцина, операції з металобрухтом в Горлівці «курирує» член "ДНР" Юрій Крікуленко, якого в місті також називають «Беней».

Читайте також: Бізнес по-донецьки: на окупованих територіях скуповують українські монети