Події
28 квітня 2016
ОБСЄ: Оленівку обстріляли з 122мм артилерії з західного - південно-західного напрямку
Спостерігачі ОБСЄ ретельно обстежили місце події та дійшли висновку, що снаряди прилетіли з заходу - південного заходу.
news-image

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ опублікувала звіт з приводу інциденту в окупованому селищі Оленівка, де загинули мирні жителі, передає «Є!».

Зокрема, у звіті наголошується, що спостерігачі прибули на вул. Леніна на південному кордоні на контрольованій «ДНР» Оленівки (23 км на північний захід від Донецька), 650 м на північ від блокпоста «ДНР», і приблизно в 4 км на схід від лінії зіткнення о 10:01, 27 квітня.

Представники СММ ОБСЄ обстежили територію обстрілу, воронки від снарядів, а також три пошкоджених автомобілі і два пошкоджених внаслідок обстрілу будинки. У результаті обстеження характеру падіння снарядів було встановлено, що обстріл здійснювався з західного - південно-західного напрямку, найімовірніше - із 122-міліметрової артилерії, повідомляє СММ ОБСЄ у своєму звіті, оприлюдненому в четвер, 28 квітня.

До аналогічних висновків щодо напрямку, звідки був завданий обстріл, представники ОБСЄ прийшли й після обстеження місця падіння снарядів на іншій вулиці у Оленівці - Московській. 

Згідно зі свідченням місцевих жителів, а також бойовиків так званої "ДНР", обстріл відбувся о 2:45 ночі 27 квітня. У моргу міста Донецьк повідомили, що отримали тіла чотирьох осіб, які загинули внаслідок обстрілу - трьох чоловіків та однієї жінки. Ще одна людина з пораненнями була госпіталізована, йдеться у звіті ОБСЄ.

Як повідомлялося раніше, в окупованому селищі Оленівка (Донецька область) вчора, 27 квітня, близько 3 години ночі 27 квітня сталася трагедія - в результаті обстрілу загинули кілька мирних громадян.

Читайте також: Обстріл Оленівки: фрагменти тіл знайшли навіть на дахах будинків