Події
2 травня 2016
18 травня кримські татари проведуть масштабний мітинг на адмінкордоні з Кримом
У День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу, 18 травня, планується масштабний мітинг на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом.
news-image

Про це сказав Крим.Реалії голова штабу акції з цивільної блокади Криму Ленур Іслямов, передає «Є!».

За його словами, пам'ятні мітинги пройдуть і в інших містах України, але у Генічеському районі Херсонської області неподалік від контрольного пункту на адмінкордоні з Кримом "Чонгар" планується наймасштабніший.

Кримські татари з багатьох областей України збиратимуться тут. 18 травня плануємо великий мітинг кримських татар на блокаді. Дуже багато людей приїдуть з Криму. Все ж таки 18 травня не дають можливість проводити (акції) на півострові, і Меджліс ухвалив рішення, що ті люди, які можуть собі це дозволити, вийшли тут і сказали все те, що не можуть сказати там, у Криму, - сказав глава штабу по блокаді Криму.

Він додав, що активісти очікують різного роду провокацій і готові впоратися з ними.

Для нас це не просто день. Для нас це день, коли всі ми сумуємо за всіма померлими кримським татарам, це трагедія, яка зламала долі поколінь наших людей. Я сам народився у засланні, хоча мав народитися у себе на батьківщині, - зазначив Іслямов.

20 вересня 2015 року розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, який прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар. У середині січня 2016 року акція з блокади Криму, за словами організаторів, змінила формат.

Читайте також: В Україні запропонували створити кримськотатарську армію