Події
5 травня 2016
Суд не дозволив НАБУ перевірити діяльність «Укрнафти»
Клопотання про проведення перевірки було подано в рамках кримінального провадження про непередачу видобутого "Укрнафтою" газу "Нафтогазу".
news-image

Солом'янський районний суд Києва відмовив Національному антикорупційному бюро України в проведенні перевірки господарської діяльності газодобувної компанії "Укрнафта". Про це йдеться в рішенні суду, передає «Є!»

Відмовити у задоволенні клопотання детектива Першого підрозділу (відділу) Головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України Клименка Олександра Васильовича ... про проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Відкритого акціонерного товариства "Укрнафта" за період з 2014-2015 років, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань ... за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Постанова оскарженню не підлягає, - сказано в повідомленні.

В ході досудового розслідування НАБУ встановлено, що, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів від 26 листопада 2014 року №211-р "Про затвердження прогнозного балансу надходження та розподілу природного газу на 2014 рік", "Укрнафта" в 2014 році повинна була здобути 1,756 млн куб. м газу і продати його НАК "Нафтогаз України" для формування ресурсу газу, використовуваного для потреб населення за закупівельними цінами, встановленими НКРЕ.

В обліку НАК "Нафтогаз України" відсутні відомості про отримання ним в 2014 році газу від "Укрнафти".

У той же час, в зв'язку з неотриманням цього ресурсу газу від "Укрнафти", "Нафтогаз" використовував для потреб населення 1,606 млрд куб. м імпортованого газу.

Враховуючи різницю між цінами імпортного газу і встановленою НКРЕ ціною продажу газу "Укрнафтою", на думку детективів, НАК "Нафтогаз України" були нанесені збитки в особливо великих розмірах.

В кінці квітня повідомлялося, що НАБУ почало розслідування про непередачу видобутого "Укрнафтою" газу "Нафтогазу".

Читайте також: Керівник поліції намагався дати хабар в Управлінні кадрового забезпечення поліції