Німецька компанія надрукувала мотоцикл на 3D-принтері
Німецька компанія APWorks, що входить в Airbus Group, представила мотоцикл, деталі якого були роздруковані на 3D-принтері.
news-image

Модель називається Light Rider, її вага становить всього 35 кілограмів. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Highsnobiety.

Рама виконана із спеціального матеріалу Scalmalloy, за словами виробників, за міцністю він може порівняти з титаном. Мотоцикл оснащений 6-кіловатним і електродвигуном, який може розвивати швидкість до 80 кілометрів. На одному заряді Light Rider може проїхати до 60 кілометрів.

Офіційна презентація пройде в червні в рамках авіашоу в Берліні. Виробники планують випустити 50 екземплярів, кожен буде коштувати 56 тисяч доларів.

Нагадаємо, у кінці березня студенти британського університету Хартфордшира (Університет Хартфордшир) представили колекцію одягу, створену за технологією 3D-друку. Особливість моделей полягає в тому, що силует і розмір можна змінювати вже на готовому вбранні.

До колекції увійшли вісім моделей суконь різних кольорів. Час виробництва залежало від складності конструкції, наприклад на одну сукню пішло близько 62 годин.

Читайте також: У Голландії на 3D-принтері надрукували сир