Події
25 травня 2016
У лісосмузі біля Львова чоловік жорстоко зґвалтував та вбив 26-річну жінку
30-річний зловмисник раніше був судимий за шахрайство та крадіжки.
news-image

Як повідомили сьогодні у ГУНП в Львівській області, у Пустомитівське відділення поліції 30 січня надійшло повідомлення від працівника Борщовичівського лісництва, який у лісосмузі поблизу села Гамаліївка виявив тіло жінки без ознак життя, передає «Є!»

Правоохоронці встановили особу загиблої: нею виявилась 26-річна уродженка міста Калуш Івано-Франківської області, яка мешкала у місті Запоріжжі та проїздом через Львів їхала додому.

Медики встановили, що смерть жінки настала внаслідок тілесних ушкоджень, які могли бути спричинені їй під час жорстокого зґвалтування у неприродній спосіб. Фактично жінка померла від больового шоку, - повідомили у поліції.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що жінка поверталась у Запоріжжя з Калуша автостопом, як робила це неодноразово. У Львові вона переночувала у знайомих і поїхала на автостанцію на вулиці Богдана Хмельницького. Там вона познайомилась з 30-річним чоловіком, уродженцем Івано-Франківської області, який проживав у Львові разом зі своєю співмешканкою та її неповнолітньою донькою.

Чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки та шахрайства. Встановлено, що за кілька днів до зґвалтування він викрав гроші з квартири своєї співмешканки та золоті сережки її доньки, а також фігурує у кримінальних провадженнях, – розповіли у відомстві.

Зловмисник обманом заманив жертву у лісосмугу, де зґвалтував її, а після того як вона повідомила про свій намір звернутись із заявою у поліцію, зґвалтував у неприродній спосіб, використовуючи різні предмети.

Від отриманих травм та больового шоку жінка померла на місці події, а зловмисник, прихопивши її цінні речі: ноутбук, телефон і банківську картку, втік. Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Працівники карного розшуку затримали зловмисника. Йому повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства, поєднаного із зґвалтуванням та насильницьким задоволенням статевої пристрасті у неприродній спосіб, що передбачено п. 10 ч. 2 ст. 115 КК України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі.

Читайте також: У Флоренції ґрунт провалився разом із автівками (фото)