Світ
26 травня 2016
Щедрий таїландець роздав друзям наркотиків на 7млн доларів
Випадкова знахідка наштовхнула чоловіка на ідею допомогти бідним друзям заробити грошей.
news-image

Таїландський збирач меду диких бджіл Прачуап Канпхет знайшов у лісі пакет амфетаміну на суму 7 мільйонів доларів і почав роздавати наркотик друзям, які потребували грошей, повідомляє «Є!».

"У середині травня поліцейські звернули увагу на майже трикратне падіння цін на нелегальному ринку синтетичних наркотиків у провінції Аюттхайя. Незабаром через агентуру поліцейським вдалося з'ясувати, що якийсь житель провінції роздає таблетки друзям, у яких є борги, для поправки їх фінансового положення", - зазначається у місцевих ЗМІ.

Виявилося, Канпхет знайшов упаковку з 700 тисячами таблеток синтетичного наркотика амфетаміну на суму 7 мільйонів доларів.

Коли оперативники нарешті "вийшли" на щедрого дарувальника і затримали його, виявилося, що Канпхет встиг роздати 200 тисяч таблеток. Решта на момент затримання перебували у нього в будинку.

Канпхет, який заробляє собі на життя то збиранням сміття, то збором меду диких бджіл, зізнався поліцейським, що випадково побачив, як група людей ховала великий згорток в кущах на узбіччі лісової дороги. Потім люди поїхали на пікапі, а Канпхет вирішив перевірити, що було в захованому згортку, і знайшов сумку з наркотиками.

Видання пише, що поліцейські поки не зовсім довіряють підозрюваному, проте ніякі інші версії у справі поки не підтверджуються.

Канпхету звинувачують у зберіганні та розповсюдженні наркотиків у великих розмірах. Однак його діяння, хоч і підпадає під загальний зміст відповідної статті Кримінального кодексу Таїланду, все ж є унікальним, тому що КК виходить із того, що наркотики поширюються з корисливих мотивів, а не роздаються безкоштовно. 

Читайте також: У Дніпрі поліцейські змушували наркоманів продавати наркотики