Київ
26 травня 2016
Кличко хоче звільнити начальника охорони будівлі КМДА через події 21 квітня
Столична влада звернулася до Управління поліції охорони Києва, аби була проведена перевірка дій працівників охорони під час подій у Київраді 21 квітня.
news-image

Столична влада звернулася до Управління поліції охорони Києва з тим, аби була проведена перевірка дій працівників охорони 21 квітня, та дана оцінка про неналежне виконання обов’язків начальником охорони будівлі Київської міської ради зі звільненням його з цієї посади. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко на початку засідання Київради, передає  «Є!»

Мер нагадав, що на останньому засіданні Київради депутати заслухали інформацію про події в Київраді 21 квітня від керівника столичної поліції та прокуратури.

Хочу повідомити, що за результатами обговорення міська влада звернулася до столичного Управління поліції охорони з тим, аби була проведена перевірка дій працівників охорони 21 квітня, та дана оцінка про неналежне виконання обов’язків начальником охорони будівлі Київської міської ради зі звільненням його з цієї посади. Також розпочалася службова перевірка в КМДА щодо дій її працівників під час подій 21 квітня. Керівником і відповідальним за цю перевірку призначена заступник голови КМДА Ганна Старостенко, – зазначив Віталій Кличко.

Мер зауважив, оскільки до комісії, яка проводить службову перевірку, входять і працівники апарату КМДА, то потрібно відсторонити на час перевірки керівника апарату Володимира Бондаренка з тим, аби забезпечити неупередженість роботи комісії.

Київський міський голова також запропонував, аби кожного місяця депутати Київради заслуховували звіти керівництва правоохоронних органів столиці.

Я думаю, ніхто з депутатів не заперечуватиме щодо того, аби регулярно, кожного місяця, ми в цьому залі заслуховували керівника столичної поліції про стан правопорядку в Києві. Та прокурора міста – про перебіг і результати розслідування справ, порушених за фактами корупції в столиці. Бо скільки вже цих результатів і притягнення до відповідальності корупціонерів можна чекати?!, – наголосив Віталій Кличко.

Нагадаємо, 21 квітня невідомі люди у камуфляжі влаштували бійку із депутатами Київради у приміщенні КМДА.