Суспільство
26 травня 2016
Щоденник Львівського медіафоруму: журналісти пояснюють світ через медіа (фоторепортаж)
Медійники з усієї країни зібрались, щоб поспілкуватися й поділитися досвідом.
news-image

26 травня журналісти зібралися у Львові на Медіафорумі, який триватиме на "Арені Львів" протягом трьох днів. Тема дискусії - "Пояснюючи світ через медіа", повідомляє кореспондент «Є!».

Розпочали роботу з найскладнішого - розслідувань. Журналісти Наталія Седлецька, Деніс Бігус, Ганна Бабінець та Дмитро Гнап ділились досвідом своїх розслідувань, котрі стосуються корупції у владних кабінетах. Зокрема йшлося про офшори, котрі в Україні стали об'єктом посиленої уваги громадськості.

"Чинна влада утискає журналістів сильніше за попередню. Оскільки вони за вивіскою свободи слова знищують вільних журналістів країни", - зауважила Седлецька.

Журналісти наголосили, що різниця між владами-таки існує: раніше оборудки робились відкрито, зараз же їх ретельно утаємничують.

Серед спікерів також були російський журналіст Милайло Зигарь, німецький письменник Борис Райтшустер, американський журналіст Девід Гершенгорн. Про особливості регіональної преси США розповів викладач із Чикаго Крейг ЛаМей.

Дискутували з аудиторією редактор інтернет-медіа Наталя Лігачова, директор одного з телеканалів Роман Андрейко, а також журналісти й редактори  провідних ЗМІ Зураб Аласанія та Наталія Седлецька.

Журналіст британського видання The Gardian Шон Уокер, поміж іншого, розповів про свій конфлікт з Михайлом Саакашвілі, який звинуватив кореспондента у викривленні його слів під час інтервю.

Загалом особливістю Львівського медіафоруму є те, що він проходить у вільній дискусійній атмосфері, навіть майже домашній. Оскільки декотрі учасники прийшли на захід із дітьми, котрі гралися у великих приміщеннях "Арени Львів".

Яна Катасонова

Читайте також: Терористи виклали дані журналістів, які отримали акредитацію у штабі АТО