Події
31 травня 2016
Під Радою українські музиканти влаштували концерт-мітинг (ФОТО+ВІДЕО)
Концерт українських музикантів на підтримку прийняття Верховною Радою законопроекту №3822, згідно з яким радіостанції зобов'язані транслювати в ефірі не менше 35% творів українською мовою, проходить біля будівлі парламенту.
news-image

Про це передає «Є!» з посиланням на "Українські Новини".

Зранку на площі біля Ради виступають артисти, біля сцени зібралося близько 70 активістів і слухачів. Концерт проходить під гаслом: "Пісня - це зброя".

Територію парламенту охороняє близько 20 правоохоронців, зіткнень між ними і мітингувальниками не відбувається.

У ході акції на сцені виступлять такі гурти та виконавці, як ТаРута, Леся Рой, Ейра, Mad heads, Мандри, the Doox, Сашко Лірник, Тінь Сонця, КомуВніз та інші.

Нагадаємо, чинною нормою закону "Про телебачення і радіомовлення" передбачено, що в загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50% має становити національний аудіовізуальний продукт або музичні твори українських авторів або виконавців.

У той же час законопроект №3822-д (доопрацьований) передбачає введення норми, згідно з якою частка пісень на державною мовою має становити не менше 35% від загального часу звучання пісень, які розповсюджуються на протязі доби, а також протягом часових проміжків: з 6: 00 до 12:00, з 12:00 до 18:00 і з 18:00 до 24:00.

За невиконання норми пропонується ввести штраф у розмірі 3% від загальної суми ліцензійного збору ліцензії, виданої на відповідну програму. Контроль за виконанням радіостанціями даних вимог покладається на Національний комітет з питань телебачення і радіомовлення.

Прикінцевими положеннями законопроекту передбачено, що він набирає чинності через 3 місяці з дня його опублікування, і протягом першого року з моменту вступу в силу квота становитиме 25%, протягом другого року - 30% і з третього року - 35%.



Читайте також: України в ефірі стане більше