Суспільство
5 червня 2016
Затриманого в Алушті депутата звільнили в синцях та пошматованому одязі (фото)
Він скористався своїм статусом депутата, а двоє осіб досі залишаються за гратами.
news-image

За даними місцевого видання Алушти "Твоя газета", 4 червня ввечері Степанченка випустили з поліцейського відділу - через сім годин, в подертому на шматки одягу і з синцями на спині, повідомляє «Є!».

"Після незаконного затримання поліцейські кинули мене на підлогу мікроавтобуса і почали бити ногами, кілька ударів припали мені по лівій нозі, а також в область паху. Після цього мене привезли в Алуштинський міськвідділ, де не давали зателефонувати адвокату", - розповів Степанченко.

Він також підкреслив, що це була саме зустріч з виборцями, проте поліція визнала можливим розігнати збори, застосувавши силу.

"Хочу нагадати, коли розмахуючи своїми прапорами партія "Єдина Росія" проводила в Партеніті абсолютно незаконний хід, ніхто навіть і не подумав вистачати організаторів. Їм можна", - обурився депутат.

Двоє затриманих, за його словами, до цих пір знаходяться в неволі і залишаться в ув'язненні до понеділка.

"Зіграв роль мій статус депутата: щоб мене затримати і закрити до суду, поліцейським потрібна санкція прокурора. А ось цим хлопцям не пощастило - відсутність статусу дозволяє позбавити їх свободи тільки за те, що вони посміли вийти на площу і задати незручні для влади питання" , - зазначив Степанченко.

Відносно депутата і двох інших затриманих заведені адміністративні справи про організацію незаконного публічного заходу і непокори вимогам співробітників поліції.

Читайте також: В Алушті жорстоко розігнали мітинг проти забудови пляжу (відео)