Події
7 червня 2016
Луценко призначив собі заступників
Генпрокурор призначив двох заступників.
news-image

Генеральний прокурор України Юрій Луценко своїм наказом призначив першим заступником Генерального прокурора України Дмитра Сторожука, передає «Є!» із посиланням на прес-службу ГПУ.
Також наказом Генерального прокурора України на посаду заступника Генерального прокурора України призначено Євгена Єніна.

Довідково:


Сторожук Дмитро Анатолійович, народився 12 листопада 1985 року у Вінниці. 
У 2008 році закінчив Київський національний університет внутрішніх справ за спеціальністю «правознавство».
З 2007 по 2008 обіймав посаду старшого юрисконсульта, а потім керівника Центрального відділу Управління з питань претензійно-позовної роботи Департаменту моніторингу та віндикації дебіторської заборгованості на ЗАТ «Догмат Україна», після чого продовжив свою юридичну діяльність адвокатською практикою.
З 5 березня 2014 по 24 жовтня 2014 - голова Державної виконавчої служби України, а з листопада 2014 року - депутат Верховної Ради України восьмого скликання від «Народного Фронту».

 

Єнін Євген Володимирович, народився 19 листопада 1980 року у м. Дніпропетровську. 
У 2002 році закінчив Національну академію СБ України за спеціальністю «правознавство»; у 2010 році здобув науковий ступінь кандидата політичних наук за спеціальністю «Основи національної безпеки України»; у вересні 2012 року - Український державний університет фінансів та міжнародної торгівлі за спеціальністю «міжнародне право».
З серпня 2002 по грудень 2005 року працював на посадах оперативного складу Головного управління розвідки СБ України та Служби зовнішньої розвідки України. 
З грудня 2005 по грудень 2009 року обіймав посаду третього, другого секретаря Посольства України в Республіці Молдова.
З березня по липень 2010 року - другий секретар Сектору забезпечення роботи Спецпредставника України з питань придністровського врегулювання, після цього працював другим та першим секретарем VI Територіального департаменту МЗС України.
З вересня 2011 по листопад 2012 року – на посаді начальника відділу Румунії, Молдови та Балкан Першого Європейського департаменту МЗС України.
З листопада 2012 року - радник, радник-посланник Посольства України в Італійській Республіці.

Читайте також: Українські прикордонники вибули до Франції для здійснення перевірок під час «Євро-2016»